filter_list Filtr

Vše o bateriích k vyhřívaným produktům LENZ

access_time 25.Október, 2023 remove_red_eye 1307

Lithiové baterie jsou v dnešní době dostatečně sofistikované, aby jejich životnost byla co nejdelší. Stále však existují tipy, které mohou jejich životnost prodloužit a kapacitu zachovat. V tomto článku si shrneme doporučenou základní péči o baterie, různé tipy a nejčastější dotazy.
 

Skladování baterií

Před dlouhodobějším uskladněním byste měli baterie zcela vybít a následně nabít přibližně na polovinu jejich kapacity. Pokud baterie skladujete déle než půl roku, měli byste tento úkon opakovat každých 6 měsíců. POZOR před dlouhodobým uskladněním byste baterie nikdy neměli nabít do maximální kapacity! Baterie byste měli skladovat na suchém místě s teplotou vyšší než 10 stupňů celsia.
 

Nabíjení

Pokud nabíjecí proces nezačne automaticky po připojení nabíjecích kabelů, je třeba stisknout On/Off tlačítko na bateriích. Jak zjistíte, že probíhá nabíjení? Na bateriích permanentně svítí červená kontrolka (svítí, nebliká). Baterie jsou plně nabité, pokud na bateriích svítí zelená kontrolka, nebo červená kontrolka bliká.
 

Kratší výdrž baterií

Pokud vlastníte baterie nějakou dobu a zdá se vám, že jejich kapacita je menší než po koupi, můžete použít jednoduchý trik, jak jim navrátit plnou kapacitu. Baterie 3x plně nabijte a vybijte, následně by se měla jejich kapacita obnovit.
 

Jak vypnout blikající červené kontrolky?

Po použití se baterie přepnou to tzn. stand-by módu, který signalizují blikající červené kontrolky každé 2-3 vteřiny. Někdy to může být otravné, ale pokud máte baterie spárované s vaším chytrým telefonem, tyto kontrolky si můžete v aplikaci LENZ jednoduše vypnout.
 

Letecká přeprava

S bateriemi LENZ můžete klidně cestovat také letecky. Většina aerolinií má limit pro přepravu baterií 100Wh. Baterie LENZ rcb 1200 mají kapacitu 8.88Wh a LENZ rcB 1800 kapacitu 13.32Wh.
 

K čemu slouží barevné gumičky v balení?

Každé balení baterií obsahuje 3x2 kusy barevných gumiček. Jejich primární účel je odlišení více setů baterií (pokud používáte více vyhřívaných produktů, nebo jich máte více v domácnosti). Pokud si spárujete baterie s aplikací LENZ, všem bateriím přiřazujete vyhřívanou část těla. Gumičky tedy slouží k tomu, abyste používali stejné baterie na té části těla, které byly přiřazeny v aplikaci. Tím docílíte toho, že pokud si v aplikaci upravíte úroveň vyhřívání na rukavicích, tak se upraví teplota rukavic a ne ponožek. Gumičky se umisťují na střed baterie, tak aby nemohly sklouznout.

V případě, že máte jiné dotazy, na které jste nenašli odpověď v tomto článku, neváhejte nás kontaktovat a rádi vám pomůžeme.

access_time 25.Október, 2023
INTERNETBANKING