filter_list Filtr

Srovnání: vyhřívané ponožky nebo vyhřívané vložky

access_time 4.November, 2020 remove_red_eye 11115

Na tuto stránku jste prevdepodobne zavítali, protože jste narazili na vyhřívané oblečení a položili jste si otázku, jaký je rozdíl mezi vyhřívanými ponožkami a vložkami? Které si mám koupit? Máme pro vás dobrou zprávu, jste na správném místě. Pojďme si tedy projít výhody a nevýhody obou produktů.

Vyhřívané vložky

Začátky vývoje vyhřívaného oblečení jsou spojene s výrobou vyhřívaných vložek. Ty byly určeny pro milovníky lyžování. Vyhřívané vložky jsou konstrukčně složeny z vložky, která má ve špičce integrované topné těleso a za patou vyvedený tenký kabel, který se připojuje k baterií. Aktuálně se vyrábějí 3 tipy vložek:

  • ploché - základní model, který není tvarovaný a standardně se vyrábí v jedné velikosti (možnost nástřihu do požadované velikost)
  • tvarované - také nazývané také 3D vložky jsou tvarované a vhodné hlavně při problémech s plochými chodidly
  • topná tělesa - v jenoduchosti řečeno jde o nálepku s integrovaným topným tělesem, kterou si nalepíte na vlastní vložky. Je to ideální řešení, pokud máte vytvarované vložky na míru, které chcete i nadále používat

Vyhřívané vložky jsou vhodné pouze pro použití do lyžáků a snowboardových bot. Ptáte se proč? Problémem je nutnost upevnění baterie. Napájecí kabel ústí v patní části vložky a je nutné ho zapojit do baterie. Baterii je následně nutné někde přichytit, na co jsou vhodné lyžařky nebo snowboard boty. V případě běžné obuvi nejsou vyhřívané vložky vhodné, protože nemáte kde uchytit baterie.

Vyhřívané ponožky

Vyhřívané ponožky přišli postupně, kdy se začala objevovat potřeba vyhřívání chodidel i v běžné obuvi. Velký vliv na na vývoj takových ponožek měl i fakt, že technologie výroby baterií udělala velký pokrok. Na trhu se začaly objevovat menší, lehčí a výkonnější baterie, což byl do té doby problém. Při ponožkách se baterie připínají pomocí dvou druků přímo na ponožku v oblasti pod kolenem. Ano, ponožky jsou vyšší, ale z praktického důvodu. Po upevnění baterie přeložíte lem ponožky přes upevněnou baterii, čímž baterii lépe zafixujete. Nemusíte se bát, že by vám baterie jakkoli překážely. Jsou ultra lehké a velmi malé, takže je ani nebudete cítit.

Vyhřívané ponožky mají oproti vložkám následující výhody:

  • žádné kabely, baterie je upevněna přímo na ponožce
  • vyhřívání celé špičky (z hora / zdola)
  • možnost nošení v jakékoliv obuvi (i bez obuvi)
  • možnost praní v pračce
  • při výrobci LENZ jsou baterie k ponožkám kompatibilní i s vyhřívanými rukavicemi a vestami

Závěr

Pokud jste se dočetli až sem, určitě vám je jasné, že absolutním vítězem srovnání jsou vyhřívané ponožky. Upřímně můžeme napsat, že vyhřívané vložky nemají žádné pozitivum proti ponožkám. V našem internetovém obchodě najdete širokou nabídku vyhřívaných ponožek značek LENZ, Therm-ic a Sidas, stačí si jen vybrat.

access_time 4.November, 2020
INTERNETBANKING